top of page
  • Foto van schrijverRomy

Gegijzeld - Chinouk Thijssen







Titel: Gegijzeld

Auteur: Chinouk Thijssen

Uitgever: Kluitman

Aantal pagina's: 104 (hardcover)

Prijs: €8,95 (hardcover)

Waardering: ★★★★★








 

Samenvatting


Een van de jongens staat met een pistool op het hoofd van Casper gericht. ‘Als hij over een half uur nog niet heeft gereageerd…’ Hij kijkt om zich heen en draait zich dan terug naar Casper. ‘Ik zweer het je, jongen, dan zijn jullie allemaal dood.’ Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het feest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het belooft het feest van de eeuw te worden. De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt. Ze verbieden iedereen om het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verandert het droomfeest in een nachtmerrie…

 

Recensie


Gegijzeld is de eerste Kluitman novelle van Chinouk Thijssen. Novelles staan erom bekend dat ze weinig bladzijdes bevatten, waardoor het voor de schrijvers moeilijk is om een goed opgebouwd verhaal te publiceren. Maar Chinouk haar boeken kennende, moest dit geen probleem voor haar zijn. En dat was ook zo. Ondanks dat het maar 104 pagina's waren, heeft Chinouk het gepresteerd om een goede opbouw en spanning erin te verwerken. Ik kan je vertellen dat ik deze novelle in 1 uur en in 1 zit heb uitgelezen. Ik moest en zal weten hoe het verhaal zou aflopen.


De schrijfstijl van Chinouk is, net zoals in haar andere boeken, erg prettig. Zo zorgt haar schrijfstijl ervoor dat je snel door het boek heen leest en niet hoeft terug te lezen omdat je het bijvoorbeeld niet meer snapt. Ook gebruikt Chinouk niet erg lange hoofdstukken, wat het lezen ook prettiger maakt.


Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven, namelijk die van Yasmine en Casper. Dit zorgt voor een prettige leeservaring, ondanks dat je af en toe even moet schakelen. Doordat je het verhaal vanuit het perspectief van twee personages leest, krijg je een beter inzicht in wat er afspeelt. En dit is in zo'n kort boek natuurlijk wel van belang.


Ik ben zo verrast door deze Kluitman novelle dat ik van plan ben om de andere novelles ook te gaan lezen. Ook kan ik niet wachten totdat Chinouk opnieuw een nieuw boek uitbrengt, want ik heb nu al haar boeken alweer gelezen.

 

Over de auteur


Chinouk Thijssen (Rotterdam, 1983) is bekend van haar YA-thrillers Fataal spel, Truth or Dance, Break a Leg, Dance or Die, Dubbelleven en Je hebt één nieuwe volger. Volgend jaar staan er ook twee titels op de planning: Gegijzeld (YA-novelle bij Kluitman) en een kinderboek (9+). Daarnaast is Chinouk freelance corrector en persklaarmaker voor verschillende uitgeverijen en bezoekt ze veel scholen om jongeren enthousiast te maken voor lezen.

Inmiddels is er een optie genomen op de filmrechten van Fataal spel en wordt er hard aan het filmscript gewerkt. Truth or Dance stond op de shortlist van de Chicklit.nl-verkiezing Young Adult-boek van het jaar en Break a Leg won op Thrillers & More de prijs voor Beste YA Nederlandstalig 2019. Dubbelleven werd door Famke Louise gekozen om te lezen en promoten voor De Weddenschap en kwam daardoor meerdere keren op tv.

 

Boek kopen?


Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Koop het boek hier!

98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page