top of page
  • Foto van schrijverRomy

Schuitje varen (Helen Grace novelle 2) - M.J. Arlidge


Uitgever: Boekerij Aantal pagina's: 126

Prijs: 14,70 Waardering: ⭐⭐⭐

 

Samenvatting


Een korte thriller waarin Helen Grace nog maar net bij de politie zit


Speelt zich af in de tijd net voor Iene miene mutte


De achttienjarige Helen Grace, net nieuw bij de politie, arriveert als eerste op de plek waar een dodelijk ongeluk heeft plaatsgevonden. Haar collega's zijn ervan overtuigd dat de dood van de jonge man een tragisch ongeluk was. Maar Helen is daar niet zo zeker van.


Wie is hun mysterieuze slachtoffer? Waarom zou hij zijn leven riskeren door over een drukke weg te rennen? Waar rende hij voor weg? Een duister geheim is verborgen tussen de stille velden van Hampshire, een geheim dat Helen vastbesloten is te ontrafelen.

 

Recensie


Na het lezen van de novelle "Alles in de wind" ben ik gelijk begonnen aan het lezen van deze novelle. Dit is tevens de laatste novelle die je kan lezen voorafgaand aan de serie "Helen Grace". Deze novelle bevat iets meer pagina's dan de eerste novelle. De paperback versie bevat 126 pagina's en het e-book 101. Hiermee wordt je net iets meer in het verhaal getrokken dan bij de eerste novelle.


Deze novelle zat ook weer vol spanning. Gelijk vanaf de eerste pagina's werd ik volledig in het boek getrokken, wat ervoor zorgde dat ik het boek vrij snel heb uitgelezen.


Doordat het een novelle is, worden de personages niet zo heel ver uitgewerkt (met uitzondering van Helen Grace). Dit zorgde ervoor dat je je niet ging hechten aan de personages.


De schrijfstijl van M.J. Arlidge is erg prettig. Door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl vlieg je door dit boek heen daar het heel gemakkelijk leest.


Wat ik wel jammer vond is dat het einde toch wel open bleef. Deze novelle wordt niet vervolgd in de serie, waardoor je de uitkomst niet te weten komt.

 

Over de auteur


M.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Inmiddels heeft hij al zes boeken geschreven met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol, waarvan er al zes bij Boekerij in vertaling verschenen.


 

Boek kopen?


Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Koop het boek hier!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page