top of page
  • Foto van schrijverRomy

Wie denk je wel dat je bent? - Kaat de Kock








Titel: Wie denk je wel dat je bent? Auteur: Kaat de Kock

Uitgever: Clavis Uitgeverij

Aantal pagina's: 139

Prijs: €14,95 Waardering: ★★★★☆







 

Flaptekst


Het leven en de zekerheden van een achttienjarig meisje worden overhoopgehaald in deze zenuwslopende thriller voor young adults. Wat een enge vent! Dat denkt Eva als ze hem voor het eerst ziet en hij haar nastaart. Maar ze besteedt er verder weinig aandacht aan. Ze heeft haar handen en haar hoofd immers vol met haar werk in de supermarkt, haar toneelrepetities en een hoogoplopende ruzie met haar bff Jana. Tot de vreemde kerel opnieuw opduikt. En opnieuw. Als Eva uiteindelijk de moed vindt om hem aan te spreken, beweert de man dat haar leven een leugen is en dat hij haar biologische vader is. En dan wordt het pas echt akelig …

 

Recensie


Kaat de Kock is een schrijfster die ik nog niet kende, maar dankzij bookstagram ben ik haar tegen gekomen. Dit is dan ook het eerste boek dat ik van haar heb gelezen. Het is een kort verhaal van maar 139 bladzijdes. Erg moeilijk dus om er een spannend en boeiend verhaal van te maken. Toch vond ik het zeker niet tegenvallen.


De schrijfstijl van Kaat is erg prettig. Het zijn geen lange hoofdstukken en het is gemakkelijk leesbaar geschreven. Dit zorgt ervoor dat het boek erg snel weg leest. Je hoeft niet terug te lezen omdat er iets niet duidelijk is, wat erg prettig leest.


Ondanks de goede schrijfstijl, vond ik sommige stukken in het boek wat langdradiger. Dit kwam doordat deze stukken wat minder spannend waren dan de overige stukken in het boek. Het verhaal speelt zich namelijk af over meerdere dagen, wat ervoor kan zorgen dat het wat chaotisch over kan komen.


De personages uit het boek worden redelijk goed beschreven. Zo wordt Eva het beste beschreven en de overige personages vrij kort en globaal. Nu is dit natuurlijk ook erg lastig in zo'n kort verhaal. Maar sommige personages hadden net dat extra stukje uitleg kunnen krijgen om het verhaal indringender te maken.

 

Over de auteur


Kaat De Kock werd in 1975 geboren in Bornem (België). Ze studeerde Germaanse taal- en letterkunde en werkt als eindredacteur voor het magazine Flair. Ze woont met haar man en dochter in Antwerpen. In haar vrije tijd leest ze veel, gaat ze graag eten (en drinken) met vriendinnen, trekt ze regelmatig op citytrip, scoort ze zo goedkoop mogelijk jurkjes op rommelmarkten, is ze een crazy cat lady en studeert ze Deens. Ze schrijft youngadultboeken, kinderboeken en feelgoodromans en ook romantische kortverhalen voor Flair en de bundels van Books & Butterflies.

 

Boek kopen?


Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bestel het boek hier!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page